Historie

Værktøjer til befæstelse
Kyocera Unimerco (dengang Unimerco) blev grundlagt som handelsvirksomhed af Hans Foxby i 1964. Produktprogrammet bestod de første år af TJEP sømpistoler og tilhørende stifter. Stifterne blev købt hos et fransk firma.

 

Efter en rejse til USA kom Hans Foxby hjem med en kontrakt om eneforhandling af Paslode-pistoler og søm i Skandinavien. Sideløbende udviklede Unimerco sit eget program af befæstelsesværktøjer under navnet TJEP.

 

TJEP-programmet er løbende blevet udvidet med nye sømpistoler, dykkerpistoler og klammepistoler, og i 2010 blev produktpaletten komplet med tilføjelsen af et bredt sortiment af søm, dykker og klammer. TJEP er i dag det førende mærke for befæstelsesværktøjer i Danmark, og internationalt er vi i en rivende udvikling.

 

Skærende værktøjer
I 1966 startede vi med at levere værktøj til træindustrien. Dette blev startskuddet til at udvikle produktprogrammet med skærende værktøj. 

 

Lokal handels- og servicevirksomhed
I løbet af 70’erne og 80’erne blev service en væsentlig aktivitet, da kunderne efterspurgte genopslibning af de skærende værktøjer.

 

Vi anskaffede den første slibemaskine og begyndte samtidig med at afhente værktøjer til genopslibning i lokalområdet.

 

National producent, distributør og servicevirksomhed

Aktiviteterne bredte sig til et stadigt større geografisk område, mens maskinparken og produktprogrammet voksede. Snart servicerede vi også metal-og levnedsmiddelindustrien samt den grafiske branche.

 

I starten af 90’erne blev konstruktion og fremstilling af specialværktøjer Unimercos bud på at sikre kunderne den mest rentable produktion. I samme periode blev sortimentet udvidet med måleværktøjer suppleret med kalibreringsservice.

 

International rådgivende producent, distributør og servicevirksomhed
I 1991 etablerede vi salgsselskab i Sverige som første skridt i en strategi om at blive en international koncern. Gennem 90’erne etablerede vi virksomheder i USA, Norge og England. Ekspansionen og en kraftig styrkelse af produktprogrammet medførte markant større omsætning og en fordobling af antallet af medarbejdere i perioden.

 

Baseret på produktprogrammet af skærende værktøjer medførte den internationale vækst øget fokus på nye kundegrupper primært inden for bil-, fly-, telekommunikations- og vindmølleindustrien.

 

Værktøjsspecialist og optimeringspartner
Opkøbet af Dandia Industridiamanter i år 2000 tilførte os afgørende kompetencer inden for produktion af avancerede diamantværktøjer. Sammen med vedligeholdelse heraf er det i dag en af vores absolutte kernekompetencer, specielt i forhold til bil- og flyindustrien.

 

Samtidig har Kyocera Unimerco med rådgivning og kundeuddannelse understreget rollen som en kompetent partner med brede kompetencer, der kan hjælpe fremstillingsvirksomheder til en mere effektiv produktion.

 

Tæt på globale kunder

I takt med at mange af kunderne flytter dele af produktionen til lavtlønsområder, etablerer Kyocera Unimerco selskaber tæt på kunderne for at kunne betjene dem bedst muligt. Åbningen af det første salgskontor i Kina i 2005 var en milepæl i Kyocera Unimercos historie. I 2010 blev 3 salgskontorer i landet suppleret med en fabrik til produktion og service af værktøjer. Kyocera Unimercos kinesiske selskab har nu nået en størrelse, hvor det vil blive videreført af Kyoceras asiatiske værktøjsdivision. 

 

I 2008 overtog vi virksomheden Derek Walmsley (nu Kyocera Unimerco Tooling Ltd.) i England, som har specialiseret sig i at rådgive og levere især vendeskærsværktøjsløsninger til industrien i Storbritannien, herunder fly-, offshore- og medicoindustrien.

 

Kyocera Unimerco har stor ekspertise i at udvikle og producere værktøjer til optimering af komplekse og udgiftstunge produktioner. Vores produkter kan dermed skabe værdi for globale virksomheder inden for en række industrier, ved at de kan forbedre deres præstationer.

 

Kyocera køber Unimerco-koncernen

I juli 2011 blev hele den daværende Unimerco-koncern overtaget af storkoncernen Kyocera. Unimerco-koncernen havde på det tidspunkt 400 ejere, idet virksomheden var 100% leder- og medarbejderejet.

 

Ejerskiftet medførte et større produktprogram, geografisk ekspansion og flere medarbejdere. 

 

Den administrerende direktør gennem 37 år, Kenneth Iversen, gik i 2013 på velfortjent pension. 

 

Samme år blev Kyocera Unimerco europæisk hovedkontor for hele Kyoceras værktøjsdivision.

Se vores 50 års jubilæumsbog 

Hans Foxby, grundlægger

Hans Foxby, grundlægger

Shoji Gotoda, CEO og president Kyocera Unimerco 2018-

Shoji Gotoda, CEO og president 2018-